torstai 30. toukokuuta 2013

Messuille

Saimme kuulla, että meille tulee asiakas kertomaan heidän messuosaston tarpeitaan. Me emme olleet käyneet läpi messuosaston suunnittelusta ja toteuttamisesta. Opettelimme miten suunnitellaan hyvä osasto. Luulin ettei messuosaston teko olisi hankalaa, mutta se on. Typerää! Sain kuulla uudesta ohjelmasta Thinglink, jolla voi tehdä infopläjäyksen kuvaan. Pitihän sitä kokeilla.



Kun asikas oli lähtenyt, niin aloitimme parini kanssa suunnittelemaan messuosastoamme. Meillä oli ideana lasten ja teini-ikäisten kuvia kollaasin muodossa, joka tulisi L-muotoisen osaston toiselle seinälle. Jätimme muut pinnat yksivärisiksi, jotta kuvien värit nousisisvat paremmin. Mukavuus oli meille tärkeää, joten toimme lattiaistuimia.




Titanic

Oli helpompi keskittyä tyylikauteen, kun on nähnyt leffan liian useasti. Minun mielestä tyylisunntaus olisi Jugend, joka sijoittuu 1912-luvulle niin maalle kuin merelle.



Käsityläisyyttä arvostettiin. Käsityöläisyys yhdistettiin myös taiteeseen. Tämän seurauksena luontoaiheiset koristelut näkyivät kakkialla sisustuksessa, kalusteissa ja seinissä.
Titanicin kalustuksen kaarevat, runsaat ornametiikaat, aaltomaiset linjat ja epäsymtsiset muodot olivat tyypillisiä Jugendin aikaisia muotoja. Edeltävä aikaan verrattuna, niin jugend on hyvin pelkistettyä.





Ihmisten arvostu oli erilaista, kun ihmiset olivat eri säädyissä. Tyylille ominaista oli epäsymmetrikäs myotokieli, aaltoileva ja maanäheisiä aiheita eri tyyleissä. Ykkösluokan naiset pukeutuivat hienostuneesti ja runsaasti. Naisten vaatetuksessa värit olivat pehmeita, olivat ne sitten vaaleita tai tummia.



Naiset pukeutuivat lantiota korostaviin korsetteihin, jolla painettiin vatsa näkymättömään. Korsetti myös työnsi selän notkolle ja sai vartalon muokkautumaan S-kirjaimen muotoon. Hiukset sidottiin nätisti kiinni tai jätettiin hartioille auki. Hiuksissa ei käytetty enää paljoa koristeita, kun rokokoon aikana.



Jugend ei tuonut juurikaan näkyviä muutoksia miesten muotiin. Miehet pukeutuivat tyylikkäästi. Köyhemman miehen pukeutuivat rentoihin henkselihousuihin, siistiin paikaan ja hyviin kenkiin.



tiistai 21. toukokuuta 2013

Turuus

Ala-aste tuli mieleen, kun kerrottiin lähdöstä Turun linnaan. Turun linnan keikan tarkoitus oli käydä tyylihuoneita läpi piirtäen luonnoksia tyylihuoneista ja kiehtovista esineistä. Siellä oli kylmä ja kolkkoa.



Tyylihuoneiden analysointia

Renessanssi
Kivipainoitteinen, koruton, tummanpuhuva, yksinkertainen, käsityö, talonpoika, yksityiskohtainen, kaareva, haarajalkainen, rautasomisteita

Barokki
Samettinen, jykevyys, kultaus, tummuus, enkelikoukeroista, mahtavuutta, synkkyyttä, tummaa puuta, näyttävyyttä, kuviotapettia.

Empire
Tumm puu, raskasrakenteinen, kuvioboordi, yksityiskohtainen, suuret taulut, ryijyinen, kohokuviointi, kaksivärisyys, lautalattiat, vaaleaseinäinen

Rokokoo
Luonnollinen vaaleus, kaarevuus, kultakehykset, vaalea puu, keltamaalus, luonnonläheisyys, kakluuni nurkkaus, vihreäseinäinen, kukallinen kalusteverhoilu, hieman porvarimainen

En ollut kovin innostunut näistä huoneista enkä myöskään luonnosten piirtämisestä. Opinhan kunnolla tyylit.





















maanantai 20. toukokuuta 2013

Virrat-Ylöjärvi

Ensimmäinen ajatus oli "Ei voi olla totta!" mutta kyllä se oli. Ihmettelin hetken mikä homma tämä oikein on. Alkoi hieman ärsyttämään, kun opettajatkaan ei ollut oikein kartalla homman nimestä. Viikko lähtöpäivään sain kahden muun tytön kanssa infoa tästä kyseisestä päivästä, joka paljastui Ylöjärven amiksen Y-päiväksi. Lähdimme kertomaan sinne miten me opimme ja millainen meidän oppimisympäristö on. "No jippii" oli siinä tilanteessa ensimmäisenä mielessä. Vapusta selvinneinä lähdimme kohti Ylöjärveä. Kerroimme ryhmille miten oppimisympäristömme eroaa muiden taivoista oppia. Tajusimme vasta siellä, että tapahtuma oli suunnattu opettajille. Oli hieman pettymys... Sain taas yhden uuden ja rikkaan kokemuksen lisää. Saimme sieltä suunnalta mahtavasti kehuja, joten olemme onnistuneesti edustaneet visuja. Hienoa me! 





Selvyys

Miten saada ajatukset kasaan ilman sekoamisen tunnetta? Järjestelmällisyydellä, tietenkin. Olen erittäin huono organisoimaan omia töitä usealle päivälle. Minulle selvyyttä tuo se, kun miettii mitä on jo tehnyt ja mitä on tekemättä. Lista tuntuu vain kasvavan mitä lähemmäs koulun loppumista mennään, joten listasin tehtäviä joita pitäisi vielä tämän puolentoista viikon aikana tehdä. 

Leffa katsaus- Marilyn Monroe
Messuosastosta luonnoksia+kuvia
Virtojen keikaus - Ylöjärven Y-päivä
Turun linnan keikaus

Ylpeys ja Ennakkoluulo

Perustuu 1813 empireen. 


Pylväitä, kreikkailaista pylvästemppeliä arvostettiin. Arkkitehtuurisissa rakenteissa kopioitiin suoraviivaisuutta ja jäykkää järjestelmää. 



 Juhlallisen  tunnelman luonti oli empiren pääpyrkimys. Suosittiin tummia ja mahonkisia huonekaluja. Koristelut tehtiin joko pronssista tai varakkaammassa tapauksessa kullasta. Kreikkaa ihannointiin antiikkisessa mielessä, niin aiheet olivat voitonjumalattarissa ja voitonseppeleissä. 


Naisten pukeutumine muuttui lähennellen vartalomyönteistä vaatetusta, eikä ollut enää korsetti pakkoa.

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Marie Antoinette

Silmät painuivat kolmesti unenmaailmaan, mutta on vasta ensimmäisen syynäyksen vuoro, Marie Antoinette. Leffa sijoittuu 1770-luvun ranskaan ja ranskan kuninkaalliseen tyyliin. Rokokoo vangitsee katsojan ja janoamaan lisää tyyliä.


Makuhermoja koeteltiin koko elokuvan aikana useasti, mutta eihän voi jättää leffaa kesken. Piti vain hillitä itsensä ja tuijottaa ruutua ja niin ihania lavastuksia. Rokokoossa on tyypillistä pastellin sävyt. Mukavuuden halu, yhden värin sisustus, huoneen pyöristetyt nurkat ja sisustuksen koristellisuus, tadaa kaikki näkyvät kuvassa.


Lavasteissa näkyi kaikkialla luonnonläheisyys. Kukkaa kukan perään, vehoissa, tuolien verhoilussa ja tietenkin pöydillä astelmina. Isoilla ikkunoilla taattiin, että luonto pääsee myös sislle. 


Kasvien pintakuviot, kivet ja simpukat olivat rokokoon aikana ornamentti aiheita. Ornamenttitaide oli parhaimmillaan ja sitä lisäiltiin joka paikkaan.


Kevyttä, raikkautta, hempeyttä! Itämaisia vaikutteita toi sisustukseen eksotiikkaa... Rokokoon oma juttu oli laittaa pöytärymät intiimeiksi, että voisi seurustella yksityisesti. 


Symmetrian karttamisella ja epärealisuuden toivomisella rokokoo antoi vastapainoa barokin järjestelmällisyydelle ja symmetrisyydelle.


 Taideaiheita mm; muotokuvia, antiikin fantasiahahmoja, maisemakuvia, ja pastoraalit. Posliini oli suosittu materiaali.


Puvustajilla on ollut  rankka keikka. Puvuissa näkyin naisilla sekä miehillä pastellinsävyt. Kiinalaisen taiteen vaikutteita näkyi vaatetuksissa. Vyötärön korostus korsetilla oli normaalia tuohon aikaan, viuhkat, sulat, silkkihansikkaat, halut ja korkeat kampaukset. Puuterin kulta-aikaa!



 Tässä ei ollut tarkoituksena katsoa leffaa juonen takia vaan lasvastuksen, puvustuksen ja muun takana olevan asian takia. Leffa kokonaisuudessa oli vallan hieno. Lasvastus upeaa, puvustus myös.



perjantai 17. toukokuuta 2013

Stressaa, panikoidun!

Yrittäjyyspäivä on kohta ovella ja paljon tekemistä sen tiimoilta.. Yrittäjyyspäivän rakentaminen alkoi logon suunnittelusta ja siitä seurasi koko ryhmän keskeinen "kilpailu" jossa valittiin logo tapahtumalle. Päätettiin ryhmän kesken ketä on missäkin ryhmässä. Ryhmät: Markkinointiviestintä, ohjelma,ja graafinen suunnittelu. Kuulun itse graafisen suunnittelutiimii, joten työtä on erittäin paljon. Tiimini pitää suunnitella kaikki mitkä näkyvät ns. ulospäin. Siihen kuuluu logo, facebook banner, oppaille kyltit ja maakyltit, t-paidat oppaille, flyerit, juliste, typografia ja värit. Aikaa saamme kulumaan erittäin paljon hiomalla näitä asioita kuntoon. Olen ollut näiden asioiden kanssa hukassa ja melkein on itku päässyt, kun ei ole ollut inspiraatiota jonain päivinä tehdä y-päivää. Olen ollut hyvin onnellinen siitä, että pääsin graafisen suunnitelun tiimiin. Meillä on erittäin hyvä ja osaava tiimi. Vaikeuksia on tullut matkan varrella ja ne todellakin on selvitetty koko tiimin avulla, joten ketään ei ole jäänyt yksin.

Logo ja tunnus


Graafisen tiimin piti keksiä päivälle myös slogan, joten tytöt keksivät loistavan. 
SINÄ PYSTYT SIIHEN. Facebook on kovaa huutoa meillä koulussa, joten päätimme perustaa myös facebook-ryhmän, joka on avoin kaikille. Pitäähän yrittäjyys facella on myös oma hieno bannerinsa.

Facebook banner

 Jaoimme tehtäviä sitä mukaan kenellä ei ollut työtä. Meitä oli tiimissä viisi tyttöä, joten työtaakka ei loppujen lopuksi ollut suurenmoinen. Julisteet ja flyerit ovat tapahtumille tärkeitä, niistä saa selville mitä, milloin ja missä. Meidän piti myös suunnitella II-asteen Diili-kilpailun juliste. Diilistä en tiedä oikeastaan sen enempää kuin tekään, mutta sen idea on tyyliltään samankaltainen kuin tv-ohjelma Diili. Fyerin etu-ja takapuoli on tety samalla pohjalla, mutta tietenkin takapuolella on ohjelmistoa.

Flyerin etupuoli
                              



Ohjelma tiimi on suunnitellut ohjemaa, mutta en tiedä mitä tulevan pitää. Suunnittelimme ovikyltit, oppaidenkyltit ja maakyltit... 
Maakyltti




T-paita oppaille :)

 Lopputulos selviää myöhemmin :) Jännityksellä odotetaan!





maanantai 13. toukokuuta 2013

Tyylin historian havinaa

Renessanssi 1420-1570
 Kattamaton piha ja loggiat olivat yleisiä. (Loggiat=kadunvarteen sijoitetut pylväshallit) Taloissa oli kerroksia 2-3, alimmassa kerroksessa olivat kaupat ja varastot, toisessa edustustilat ja kolmannessa asuintilat. Oviaukoissa komeilivat pylväät ja päätykolmiot. Sisutuksen uudelleen syntyminen. Tilajärjestely tehtiin mittojen mukaan, symmetriaa. Edustavuus ja mukavuus olivat tärkeitä renessanssin aikana. Maalauskoristelu rikastui ja tapetteja käytettiin. Lattiat olivat koristeltua marmoria-, mosaiikki-,tai kivilattioita. Käytettiin kuvakudoksia ja maalauksia sekä itämaisia mattoja. Huonekalut aseteltiin kokonaisuuksiin. Tyylikaudella vaikuttivat huonekalusuunniteljoiden edeltäjät. Komeita huonekalulja oli renessanssikaappeja, pöytä oli suorakaiteen muotoinen (pirttipöytä tai ristikkojalusta) sekä arkun ja pöydän yhdistelmä. Sohvat arkuista. Istuinhuonekalut verhoiltiin jo. Kattauksiin kiinnitettiin enempi huomiota ja peilien ympärillä oli hopeakehykset. Ulkomaiset käsityöläiset olivat suomalaisille opettajamestareita. Oli linnatupia ja rouvasväentupia, herrasrakennuksissa oli erilliset miespiha ja karjapiha. 1600-luvulla avoimet kulmatakat muuttuivat kaakeliuuneiksi. Panelointi, peiliovia teräskuvastimia ja runsaasti tekstiilejä käytettiin sisustuksessa.'








Barokki 1570-1770
Barokki syntyi Italiassa Antiikin klassismin ja renessanssin pohjalta 1500-luvulla. Tyylinä barokki oli kokonaisvaltainen, vaikutti myös arkkitehtuurissa että sisustuksessa. Kaikki oli muokattua; pensaiden leikkaus, aukiosommitelmat. Tyyli oli loistavaa ja mahtipontista. 
Barokki oli kaupunkikeskeistä. Suomessa enimmäkseen vaikutti hollantilais-englantilainen barokki. Barokin ajan rakennuksia mm. Louhisaari. Rintapaneelit, seinämaalauksissa maisema-ja raamatullisia aiheita, suuremmat ikkunat, kaakeliuunit yleistyivät, ryijyt tulivat seinille ja kattoverhotjäivät pois. Kartanolinnojen huonekalut olivat tuontitavaraa.
Valoja ja varjoja käytettiin tehokkaasti hyväksi. Peilit ja kruunukoristeet olivat yhdetä osasta. Tyypillinen koristeaihe oli värilista. Honekalut olivat kultaa ja hopeaa. Huonekaluja ei siirretty, koskaBarokin aikanajärjestys oli tärkeää. Huonekaluissa oli tärkeää mukavuus ja tyypillisiä kalusteita oon mm. intarsiaupotuksin koristellut kabinettikaapit ja pylvässänky. Barokissa tyypillisiä koristeaiheita olivatkruunu, simpukka, c-kirjain, Berain-ornamentti ja akantuslehti. 
Istuimet kovapehmustettiin; kultanahkaa, brokadia jne.. Tuolien jaloissa veistoskoristelua. Suunnittelija ja valmistaja alkoivat olla myös erikseen. Vihreä ja punainen näkyivät barokissa ja kristallikruunut puolipaneelit, vihreä väri ja maalatut nahkatapetit. 2-Ovinen kaappi, jonka ala-osassa vetolaatikko, pallojalat sekä koristepylväät oli tyypillinen huonekalu. Honekaluissa oli lakkapinta. Tuoleissa oli korkeat selkänojat, kruunuveistos ja rottinkipunosta.







Rokokoo 1720-1770
Rokokoo kehittyi Ranskassa. Vaikutti enimmäkseen sisustukseen ja pääpiirteitä olivat epäsymmetria,  luonnollisen kasvamisen tuntu, oikullinen S-viiva ja liikevaikutelma. Rokokoossa ei ollut keskipistettä. Tyyliltään rokokoo on spontaani, siro ja leikillinen. tyylikausi on saanut nimensä simpukkamaisesta rocaille-kuviosta. Rokokoo vaikutti kokonaisvaltaisesti sisustukseen. Tyyli siirtyi pieniin kaupunkitaloihin. Tyypillisiä koristeaiheita olivat S-kirjain, rocaille ja kultauksia oli vähemmän. Väreinä käytettiin heleitä helmenharmaata, roosaa, vaaleansininen, vaaleanvihreää.. Kuvioitu silkki oli suosittu kangas rokokoon aikana. Rintapanelit, peiliovet, tammiparketit ja lautalattiat löytyivät taloista. 
Tärkeimmät  huonekalut; sohva ja seurusteluryhmät, lipastot, pienet pöydät, mahonkipiironki ja peilit (kahdesta osasta). Tuolien jaloissa  suosittiin Claw and Ball-jakoja ja käytettiin irtopäällisiä. Kiinalaisuutta ihannoitiin rokokoon aikana... 
Suomeen rokokoo tuli englannista. Tyyli vaikutti suomessa enemmän yksityiskohtiin kuin kokonaisuuteen. Aluksi barokin tummat sävyt hallitsivat suomalaista rokokoota. Koristeellisuus oli niukempaa kuin ulkomailla. Tyypillisiä huonekaluja; kaksiosainen kaartuvapäätyinenkaappi, Queen Anne-tyylin tuoli, sohva, lipastot (arkku syrjäytti lipastot) kirjoituspöydät sekä mukavat vuoteet. Rokokoon aikana käytettiin tapetteja (mm leveä raitaisia) Taidekäsityö eli nousukauttaan.





Kustavilaisuus 1775-1810
Kehittyi Ruotsissa ja sai nimensä Kuningas Kustaa III mukaan. Kustavilaisuus oli hallittu, hienostunut, selkeä ja harmoninen sekä sopiva täkäläisten puuseppien tehtäväksi kotimaisesta puusta. Mm Vanhan Vaasan Mustasaaren kirkko edustaa aikakautta. 
Helmenharmaa oli ykkösväri kustavilaisuudessa, mutta myös pastellisävyjä, roosaa, sinistä, ja vihreää käytettiin. Suurinosa kalusteista oli vaaleita, mutta lipastot tummempia.. Jalopuut olivat suosittuja. Hoikkalinjainen kirjoituslipasto oli kalusteista yleisin, jonka kirjoitustaso käännettiin ylös. Sohvat olivat umpi-tai säleselkäisiä ja niissä saattoi olla ulovedettävä laatikkomainen sänky.  Pöydät oli usein suojalkaisia ja kaapit olivat kaksiosaisia runsaalla rihlakoristetulla. Tyylikaudella oli erilaisia tuoleja mm. salonkikustavilainen, joka oli matala ja pehmustettu soikealla, medaljonkimaisella tai kilpimäisellä selustalla ja punaruskeat pinnatuolit H-tukiristikolla ja alaspäin kapenevilla jaloilla. Myöhäiskustavilaisuudessa tulivat ulospäin kaartuva hartialauta ns.sullatuoli. Kullatut, suorakaiteenmuotoiset peilit, soikeatpeililampetit, soikeat kristallikruunut (kahdesta metallikehästä) muotokuvia ja ryijyt koristivat sisustuksia. Seinä jaettiin neliöihin tai maalattiin marmorin jäljitelmäksi. Kaakeliuunit koristemaalattiin antiikin koristeaihein. Tyylikaudenhelat olivat pyöreitä ja laakerinlehtiseppeileen tai nauharuusukkeen ympäröivänä.









Empire 1804-1815
Sai nimensä Napoleonin mukaan. Empire oli jäykkä ja mahtaileva tyyli, johon kuului Roomalaisen antiikin ja Egyptin muinaisuuden ihannointi. Venäjällä kehittyi taitava käsityöläisluokka ja sieltä tuotiin visakoivuisia kalusteita myös suomeen. Pohjoismaissa empire oli 1810 - 1830. Suomessa ja ruotsissa oli hillitympi empiretyyli. Suomi joutui empiren aikana venäjän alaisuuteen. Helsinki muutettiin pääkaupungiksi ja Karl Ludvig Engel suunnitteli monia rakennuksia helsinkiin. Vaakaludoitus tuli taloihin ja suomalaiset ryijyt menettivät taiteellisen merkityksensä. Suomalaisia lähti venäjälle oppimaan puusepäntaitoja, verhoilua yms.. Porvarikodin sisällä oli empireaikana taitavia verhosommitelmia, pitkäiä ja kapeita mattoja, lampetteja, kynttilänjalkoja, patsaita, maalauksia mustin tai kullatuin kehyksin ja muotokuvia. Materiaaleina oli mahonki ja muut puulajit käsiteltynä mahonkia muistuttavaksi. Yksiväriset pinnat, ornamentit ja raitakuosit tulivat muotiin. Seinät maalattiin kirkkailla väreillä esim. vaaleanpunaisella, vihreällä tai sinisellä. Koristelistat olivat näyttäviä ja oven yläpuolella oli leveät listat. Yleisin tuoli oli kondoolituoli jonka sivuissa oli leijonan päät.




Kertaustyylit1830-1900

Uusgotiikka
Syntyi Engalnissa n.1830. Tyyliä käytettiin enimmäkseen kirjastojen, herrainhuoneiden ja biljardisalonkien sisustuksessa. Ominta tyylikaudelle oli tuolien selkänojassa korkeina suippokaarimaisina muotoina ja kaappien ovissa oli kirkon ikkunoita muistuttava kaarilinjoissa ja kaappikellojen tornimaisissa ulokkeissa. 
Suomessa tyyli toteutui pääasiassa koriste-esineissä ja joissain huonekaluissa. Rakennuksia mm; Helsingin ritahuone ja Keski-Porin kirkko.


 Uusrenessanssi 
Uusrenessanssi oli 1860-1890 etenkin Saksassa.S uosi suurta, komeaa, näyttävää ja raskasta. Materiaaleina suosituin oli tammi. Tyypillisiä olivat ruokasalit, joissa oli tumma hyllyyn päättyvä  rintapaneeli ja kasettikatto. Tummat tapetit jäljittelivät  kultanahkaa. Verhokoristeet olivat runsaat ja raskaat. Kalusteiden jalat olivat suorat ja muotoon sorvatut, tuolin selustaa reunustivat palloon päättyvät, uurretut pylväät, istuin oli rottinkia tai rei'itettyä vaneria tai pehmustettu. Tyypillistä oli myös iso korkeaselustainen sohva ( paneelisohvat ).
Suomessa suosittua vuosisadan lopulla. Rakennuksia mm. Porin teatteri.





 Uusbarokki
Uusbarokki oli lähinnä sisustustyyli, etenkin ruokasaleissa, 1880-1890. Mutta rakennuksia Suomessa mm. Heinen talo, Pori.

 Uusrokokoo
Uusrokokoo kehittyi 1830 Ranskassa. Se oli sirona, pienenä ja mukavana ehkäpä käytännöllisin  kertaustyyleistä. Suomessa uusrokokoo esiintyi hillittynä, mutta keski-Euroopassa se sai räikeitäkin muotoa, jotka olivat usein turhan vaikeita toteuttaa ja ornamentteja oli liikaa. Uusrokokoo oli vain sisustustyylinä.

Materiaalina olivat tumma puu, pähkinä ja mahonki. Kalusteiden etujalat olivat sorvatut tai s-kirjaimen malliset, puuosissa oli veistoskoristelua ja etujalkojen alla olivat pyörät helpottamassa siirtämistä. Tekstiilit olivat isokuvioisia kukkia tms. Päällisistä suosituin oli punainen plyysi. Väreinä oli myös voimakasta lilaa ja vihreää. Verhoilu oli runsasta. Verhoiluissa käytettiin nyöripunoksia, hapsuja ja tupsuja. Uusrokokoon aikana tulivat myös ns. Emma-kalusteet.

Suomeen uusrokokoo tuli 1840 Pietarista.

 
Ludvig XVI: nnen tyylin kertaus
 Tyylin kertaus vaikutti 1850- alkaen Ranskassa. Ruotsissa tuli kustavilaisuus uudelleen.

Mustaa, himmeäkiiltoista puuta olevat puuosat erottivat kertaustyylin alkuperäisestä ja muina väreinä olivat sininen, punainen, vihreä ja kulta. Ornamentiikka pysyi klassisena, tuolien selustat kilpimäisinä ja neliömäisinä. Istuimet ja selustat pehmustettiin ja verhoilu kiinnitettiin napituksella.  Samaa kangasta käytettiin ikkuna- ja oviverhoihin ja joskus myös tapetteihin. Kankaana oli esim. samettia.

Tyyli oli etenkin salonkityyli; sohvat, nojatuolit, pikkutuolit, pyöreät ja soikeat sohva- ja pikkupöydät, koristepylväät ja korkeat tymopeilit. Siro pikkutuoli oli ehkä suosituin: kaarevat jalat tukiristikolla, pienat sorvattu, istuin pehmustettu ja hapsureunainen tai rottinkia.


 

tiistai 7. toukokuuta 2013

Miten ihanaa!

Mmm.. Globe Hope vaateliike mun makuun. Globe Hope on kologisesti desingtuotteita kierrätys-ja ylijäämämateriaaleita vaatteita valmistava yritys. Pääsimme tutustumaan liikkeeseen, jossa asiakkaita ei sillä välin käynyt hirveästi. Oli ihanaa käydä tutkimassa mistä mikäkin on tehty ja miten erillainen tuotteesta on tullut, kun alkuperäinen käyttö tuotteella on aivan eri. Tässä hieman fiilistä teillekkin.




Sateensuojaan

Lähdimme tutkimusmatkalle Helsinkiin, siellä piti pitää silmät auki parhaiden tärppien huomiossa. Tietenkin kun me olemme menossa sinne, niin sataa. Lähdimme tallustelemaan pitkin lätäköiden peittämiä katuja. Yhteiymmärryksessä löysimme ihanan pienen kahvilan, johon päätimme mennä sateensuojaan.. Siellä oli mukava tohina heti aamusta kassan toisella puolella. Kylmävitriini oli järjestetty houkuttelevasti, sai suun napsumaan. Käveltiin tiskiä eteenpäin niin sieltä paljastui makoisat itsetehdyt jäätelöt.